Wie zijn wij

Contact gegevens

WANDELCLUB KADDISH vzw

p/a Jos Van Bavel

Eikenlei 115

2960 Sint-Job-in’t-Goor

Belgie


Wandelsport Vlaanderen vzw - lidnummer 1192BTW: BE 0841.682.163 

AXA BE58 7512 0921 3579


t: +32 (0)3 663 57 70

f: +32 (0)3 633 02 32

m: +32 (0)497 516 443


 vanbavel.jos@gmail.com

wck.vzw@telenet.be

www.wandelclubkaddish.be

Zo'n 34 jaar geleden werd wandelclub Kaddish opgericht binnen jeugdhuis Kaddish, Vordensteinstraat 50-52 te 2900 Schoten, één van de grootste jeugdhuizen van Vlaanderen dat erkend is door het ministerie van de Vlaamse Gemeenschap. 

De vriendenkring van de ondertussen gehuwde leden van Kaddish, gegroepeerd onder de werknaam Kaddish – Plus, organiseerde 32 jaar geleden een wandeltocht in Schoten waar ook niet-leden mochten aan deelnemen. 

Die eerste editie lokte 145 wandelaars naar het jeugdhuis. Naar het voorbeeld van Jeugdhuis Kadee uit Bornem, alom bekend voor zijn organisatie van de Dodentocht, besloot Wandelclub Kaddish aan te sluiten bij de Vlaamse Wandel en Jogging Liga vzw, nu Wandelsport Vlaanderen vzw genoemd, onder het nummer 1192. Vanaf dat moment hebben we steeds getracht kwaliteitsvolle wandelingen te organiseren. 

Het hoogtepunt in de clubgeschiedenis kenden we enkele jaren geleden toe de organisatie voor de Provinciale Wandeldag van de provincie Antwerpen ons te beurt viel. Het werd een succes over de ganse lijn voor onze kleine club. Liefst 3054 deelnemers schreven zich die dag in. Ieder jaar staat de Reuze Wandeldag op het programma op de tweede zondag van de maand maart. Naast deze jaarlijkse organisatie kenden over de jaren heen ook de Klaverviertocht, de Schotenhoftocht (een avondwandeling) en in augustus de Kermistocht Luchtbal Antwerpen. Deze laatste drie wandelingen worden niet meer ingericht. 

Voortaan organiseren we in de maand november de Vier Notelaarswandeling in Schoten en omgeving. Ondanks het feit dat Wandelclub Kaddish vzw een kleine wandelgroepering is, genieten we toch naambekendheid zowel in het binnen- als buitenland. Het bewijs hiervan vinden we jaarlijks terug in de honderden wandelclubs en individuele wandelaars die steevast wensen deel te nemen aan één van onze wandelorganisaties.  

Onze club heeft een statutair sociaalengagement en verbind zich ertoe elk jaar De Vier Notelaars vzw, een bezigheidstehuis voor een 30 tal personen met een matige tot ernstige verstandelijke beperking, financieel te ondersteunen met een deel van de opbrengsten van onze wandelingen.

Wandelclub Kaddish vzw betekent niet zozeer een "club" voor onze leden maar is een heuse vriendenkring met een sociaal engagement. 

Iedereen is er van harte welkom!

© Wandelclub Kaddish vzw 2019 -  p/a Jos Van Bavel, Eikenlei 115, 2960 Sint-Job-in’t-Goor