Verslag wandeling Brugge op 07/09/2014

De 5e natste Augustus sinds 1833. ’t Heeft kunnen tellen. Gelukkig kondigt september zich al veel beter aan. Het is nog steeds zomer en op deze zondagmorgen voelt het ook nog zo aan.

Is het omdat Brugge al zo bekend is of was iedereen al aan het gordelen in het Brusselse, we zullen het nooit weten. Enfin met ons negentallig Kaddish contingent vertrokken we vanop de markt in Schoten richting Venetië van het Noorden.

Het was een zeer vlotte en kalme rit. Net of wij alleen gingen richting Brugge. Even probeerde Eddy nog een binnenweg langs de ijzerenlaan brug maar die toegang was versperd. Na de auto’s in de buurt van de “Katelijnepoort” netjes geparkeerd te hebben trokken we via

Brugge 20140907-01het wandelpad langs het Minnewater en het Koning Albert I park naar ’t Zand. Daar mochten we in bistro “Holywood” het “2 of à kind” ontbijt nuttigen. Na het ontbijt en de nodige sanitaire plichtplegingen kon onze verkenningstocht door Brugge beginnen. Onze lokale gidsen (vrienden van Johan en Lea) zouden ons begeleiden door het mooie Brugge. Eerst even binnenwippen in de St Salvatorkathedraal alwaar Kathy een klein kaarseken deed branden voor den goeden afloop van dezen dag. Dan verder langs de chocoladewinkel van de alomgekende Dominque Persoone. Even stonden we stil op de kruising van de Pijperstraat. Daar konden we de ingang van het bischoppelijk paleis zien (Een en ander is wel louter toevallig waarschijnlijk). Verder door een van de kleinste straatjes van Brugge. Hier in de Stoofstraat waren vroeger enkele badhuizen gelegen. Dan verder naar onze afspraak in de lokale bierbrouwerij De Halve Maan. De rondleiding werd verzorgd door een pittige dame die met de nodige flair en doorspekt met talrijke anekdotes en straffe bierwijsheden het familieverhaal van de bierbrouwers en hun wedervaren voor ons ten gehore bracht.

Brugge 20140907-02Natuurlijk werd er afgesloten met de nodige proeverijen en de “Brugse Zot” en “Straffe Hendrik” mochten er best wezen. Sommigen waagden zich zelfs aan den Tripel en Quadrupel. Ter plekke werd ook de middagmaaltijd genuttigd. Natuurlijk met aangepaste sauzen op basis van het zelfgebrouwen bier. Afgesloten werd met een echte geflambeerde crème brulée.

Nog steeds onder een stralende zon trokken we verder de Brugse binenstad in. Op het Minnewater was de zwarte zwaan (Brugges nieuwste trekpleister) nog steeds te bewonderen. Even een ietwat stiller ommetje door het begijnhof om even daarna een sanitaire stop te maken in het St Janshospitaal waar je ook nog van de Picasso tentoonstelling kan genieten.

 

Brugge 20140907-031

Zigzaggend door de kleine straatjes, even mee rondneuzend op het brocanterie marktje en genietend van de talrijke Brugse bezienswaardigheden hielden we tenslotte even halt in “Café L’Estaminet”. Alice deed een poging om een stukje zwarte chocolade te krijgen voor bij haar Quadrupel (tip van de gids in de brouwerij) maar tevergeefs. Een goede pint maakt echter de tongen goed los en de straffe verhalen ( lebische koppels, maag, lever enz...) zorgden voor een optimale sfeer. Na de rustpauze weer op weg. Nog even  in en uit het kleinste straatje “ De Garre” ( West-Vlaams voor smalle opening of spleet).

Brugge 20140907-041

Halt, stop: hier even pralines kopen(hoera chocolade !) voor bij den borrel in het bruine café “De Kuppe”. Hier maakten de meer dan 100 biersoorten onze keuze niet gemakkelijk. Terug op het ’t Zand konden we nog mee genieten van de aanwezige kaasmarkt waar ge letterlijk van alles gratis moogt proeven. Natuurlijk konden we niet weerstaan aan al dat lekkers en menige notenkaas, kruidenkaas, pittige fenergiekkaas, afsmakende Flandrien en Oud Brugge vonden al vlug een nieuwe eigenaar. Even wachten tot we weer compleet waren na het marktgebeuren. Ondertussen konden we nog net de polonaise meepikken die door de plaatstelijke koperen blazers op de markt ten berde werd gebracht.

Afsluiten deden we in restaurant “ De Stoepa” waar onze organisatoren een grote spagetti voor ons gereserveerd hadden. Een leuke afsluiter voor deze ontspannende dag uit.

Weeral eentje om met stip aan te duiden op de lange Kaddish uitstappen-lijst.

Dank aan de organisatoren (Johan, Lea en Jos) en zorg er nog maar voor zo ééntje.

 

Elpewe

 

© Wandelclub Kaddish vzw 2018 -  p/a Jos Van Bavel, Eikenlei 115, 2960 Sint-Job-in’t-Goor