Verslag wandeling Epen op 26/04/2014

PICT0012

Vandaag zaterdag ( ja,ja, je leest het goed ZATERDAG) is het verzamelen geblazen aan het rond punt van Wommelgem. Na de ochtendlijke begroetingen en de briefing over de te nemen route trokken we met zijn allen richting Epen ( Nederland). Daar zou aan Hotel Inkelshoes onze ochtendwandeling starten.

PICT0016

Het weer was zonnig en de rit naar Epen verliep zeer vlotjes. Aangekomen op de parking zette iedereen zich in wandeltenu en onder leiding van gelegenheidsgids Mia en Yves trokken we de velden in. De weidse gezichtten, het glooiende landschap, een kabbelend beekje ( Geul), in de verte een specht die druk timmerend zijn nest aan het maken is, kortom genieten mensen. Langs de Volmolen (met enige uitleg van onze gids) en via de talrijke draaimolentjes trokken we verder door de weiden. Hier en daar was het wel oppassen geblazen voor de koeienvlaaien en af en toe kregen we zelfs de kans om een koetje te strelen. Af en toe is achterom kijken was de boodschap om de vredige Epense omgeving ten volle in jezelf op te nemen. Even goed kijken naar het verdoken kasteeltje. Even een stijl klimmetje langs de Cottessergroeve. Even uitrusten op de brug boven de Beursbergbeek. Kortom , genieten, genieten en nog eens genieten. Ondertussen was de voormiddag voorbij gevlogen. De nieuwe weetjes, de straffe verhalen en de leuke anekdotes waren uitgewisseld en Kaddish zou Kaddish niet zijn moesten we er geen dorst van gekregen hebben. Gelukkig bracht het groot terras van de Inkelshoeve de redding. Onze aperitief zou smaken. Het plaatselijke bier en aanverwanten smeerden de kelen weer voldoende om gezellig samen het uitgebreide middagmaal te nuttigen. Voor elk wat wils op het mooie buffet zorgde er voor dat in een mum van tijd onze magen gevuld waren en we er weer tegen aan konden voor de verrassing van de namiddag. De speculaties over het hoe of wat van de verrassing waren legio.

PICT0028

Na de maaltijd tijd om in te stappen en richting Teuven(BelgiŽ) te rijden. Na een kwatriertje zagen we de grote plakaat met “BOERENGOLF” voor onze neus opdoemen en meteen wistten we dat we onze sportiefste beentjes zouden moeten inzetten.

Na de verdeling in 3 groepen ( 3X5) ,een beetje uitleg over de spelregels konden we van slag met onze gekleurde ballen en dito klompensticks. In zo weinig mogelijk slagen de 10 holes proberen te bereiken en dan ook nog wel juist in het putteke mikken natuurlijk. In ieder geval ieder om de beurt een slagje proberen , het een al wat beter dan het ander. Het een al wat hoger dan het ander, het een al wat gerichtter dan het ander kortom lachen gieren brullen en wandelen. Want boerengolf is op de weide, tussen de koeien boven op de heuvel, beneden in het dal, kortom genoeg afwisseling zodat naast het plezier ook de fysiek niet vergeten werd.

Halverwege werden we nog voorzien van een plaatselijk melklikeurtje of fruitsap voor onze non-alcoholickers.

PICT0046

Na afloop nog even de teamfoto’s en natuurlijk een aplausje voor de winnaars al lagen de punten niet zo ver uit mekaar( 113-120-129).

Na deze super aangename activiteit waar een mens toch weer honger van krijgt, reden we terug richting Epen voor ons avondmaal.

Net zo verzorgd als het middageten was ook hier weer alles tiptop verzorgd waarvoor uiteraard dank aan de mensen van het hotel maar ook aan Yves en Mia dat ze dit voor ons geregeld hadden. Als afsluiter voor deze hollandse koningsdag kregen we een heerlijk dessertje voorzien van, hoe kan het ook anders, een oranjebittertje. Lang leve de Koning.

Voor een eerste eigen activiteit kon dit al tellen. De lat is weer al zeer hoog gelegd voor onze eigen uitstappen. We kijken al uit naar de volgende. Groetjes en Kees zwaai nog maar is met je vlaggetje.

† † † † † † † † † † † † † † † † † † † † † † † † † † † † † † † † † † † † † † † † † † † † † † † † † † † † † † † † † † † † † † † ††Elpewe.

© Wandelclub Kaddish vzw 2018†- †p/a Jos Van Bavel, Eikenlei 115, 2960 Sint-Job-in’t-Goor